Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

17.04.2023 213

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Esentepe İlk/Ortaokulu 1994 yılında yapılmaya başlanmış ve 1995-1996 eğitim- öğretim yılında hazır hale gelmiştir. 2003-2004 eğitim-öğretim yılında ek binası eklenmiştir. 2008 yılında il özel idaresi tarafından deprem güçlendirmesi yapılmıştır. İlkokul ve ortaokulu ortadan ayrılıp iki farklı kurum haline dönüşmüştür. 2015 yılından itibaren imam hatip ortaokulu olarak işleyişine devam etmektedir.

VİZYONUMUZ

Eğitim ve öğretim alanında emsalleri arasında araç gereç donanımı, akademik başarı, olumlu öğrenci davranışı bakımından ilk sıralarda olan; sosyal aktiviteler yönünden zengin; temiz bir eğitim öğretim ortamı olan, Atatürk´ün bıraktığı mirasa sahip çıkan, vicdan ve sorumluluk sahibi nesiller yetiştirilmesine öncülük eden bir kurum olmak.

MİSYONUMUZ

İnsanlığın gelişimine hizmet etmek amacıyla, bilgi çağına uygun, okul yönetimi ile iş birliği içerisinde örnek ve öncü bir eğitimle, fırsat eşitliği sağlayarak, değişim ve gelişime açık olan, düşünen, araştıran ve sorgulayan, milli ve ahlaki değerlere bağlı, sorumluluk sahibi, özgüveni olan bireyleri milli eğitimin temel ilkeleri, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda planlı programlı bir sistemle yetiştirmek.

TEMEL DEĞERLERİMİZ

● Eğitim öğretim etkinliklerimizi, bilimsel gelişmelerin ve bilimsel kuramların ışığında ve milli eğitim mevzuatına uygun bir şekilde düzenleriz.

● Çağdaş ve ilkeli eğitime önem veririz.

● Toplumumuzun değer yargılarını önemseriz.

● Topluma ve doğaya karşı saygılıyız.

● İnsan ilişkilerimizde sevgi, saygı ve hoşgörüye önem veririz.

● Çalışmalarımızda veli katılımına önem veririz.